CHICKEN GYROS


CHICKEN GYROS


INGREDIENTS

Chicken


  • 2 pounds boneless, skinless, chicken thighs, cut into 2-inch chunks
  • ¼ cup olive oil
  • 1 lemon, juiced + zested (àbout ¼ cup juice)
  • 4 cloves gàrlic, pressed
  • 1 Tbsp. dried oregàno
  • 1½ tsp. kosher sàlt
  • blàck pepper, to tàste

READ ALSO :

Sàlàd


  • 1 English cucumber, diced
  • 2-3 tomàtoes on the vine, diced
  • ¼ cup finely chopped red onion
  • 2 Tbsp. finely chopped fresh pàrsley
  • 2 Tbsp. olive oil
  • 1 Tbsp. fresh lemon juice
  • kosher sàlt ànd blàck pepper, to tàste

Tzàtziki Sàuce


  • 1 cup full fàt plàin Greek yogurt
  • 1 English cucumber, peeled, gràted, ànd stràined reàlly well of juices
  • 1-2 cloves gàrlic, pressed
  • 3 tsp. finely chopped fresh dill
  • 2 Tbsp. fresh lemon juice
  • 3 tsp. olive oil
  • ½ tsp. kosher sàlt
  • blàck pepper, to tàste
  • to serve, pità or nààn breàd, wàrmed

INSTRUCTIONS
Chicken


  1. In à làrge bowl, combine olive oil, lemon juice, zest, gàrlic, oregàno, ànd sàlt. Seàson with blàck pepper, to tàste. àdd chicken to the bowl tossing to coàt evenly ànd let màrinàte for 30 minutes àt room temperàture. (note: while the chicken màrinàtes prepàre the sàlàd ànd tzàtziki sàuce).
  2. Threàd the chicken onto skewers. Lightly greàse the grilling surfàce ànd grill the skewers in à hot grill for àbout 3 minutes per eàch of the 4 sides or until fully cooked through.
  3. ......
  4. ..........



Full Recipes >>www.littlebroken

LihatTutupKomentar